Nieuws

Dekkingsgraden in maart verder gedaald
  • De DNB-beleidsdekkingsgraad kwam eind maart uit op 131,4%. Dat is 1,4%-punt lager dan vorige maand en ruim boven de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 110,1%.
  • De marktwaardedekkingsgraad is met 7,2%-punt gedaald naar 114,9%. Deze dekkingsgraad geeft een goed beeld van de financiële ontwikkeling van het Fonds in de afgelopen maand.
  • De gemiddelde reële dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden is gedaald tot 96,1%.

DNB-beleidsdekkingsgraad

Marktwaardedekkingsgraad

Gemiddelde reële dekkingsgraad

131,4%

114,9%

96,1%

▼1,4%

▼7,2%

▼0,5%

Wij begrijpen dat de verschillende dekkingsgraden vragen bij u kunnen oproepen. Voor meer informatie verwijzen we u daarom graag naar de uitleg over de dekkingsgraad van het Fonds.

Verloop dekkingsgraden

Beweeg de muis over de grafiek voor meer informatie

Ontwikkelingen in de afgelopen maand

De ontwikkelingen op de financiële markten in de afgelopen maand hebben geleid tot een daling van de dekkingsgraden bij Pensioenfonds ING. De waarde van de beleggingen daalde fors. Door de iets gestegen rente zijn weliswaar ook de pensioenverplichtingen gedaald. Maar omdat de verplichtingen minder hard daalden dan de waarde van de beleggingen is de marktwaardedekkingsgraad gedaald.

Pensioenfonds ING is uiteraard niet immuun voor de ontwikkelingen op de financiële markten. Deze zouden ertoe kunnen leiden dat Pensioenfonds ING geen volledige toeslag meer kan verlenen. Dat is echter nog niet duidelijk. Wij houden u op de hoogte, onder meer via onze maandelijkse dekkingsgraadberichten en de website.

Waarde beleggingen

  • Met obligaties, vastgoed en aandelen werd een negatief rendement behaald. Met private equity werd een positief rendement behaald. Per saldo kwam het totale rendement over de maand maart uit op -7,1%.
  • De totale waarde van de beleggingen daalde met € 2,2 miljard tot € 28,6 miljard.

Waarde pensioenverplichtingen

  • In maart steeg de rente waarmee wij onze verplichtingen berekenen licht. De pensioenverplichtingen daalden in het totaal met -1,6-punt.

 


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.