Pensioenfonds ING zette in 2022 grote stappen in de ontwikkeling van Mijn Pensioenschets

Thema: Keuzes Geplaatst op: 21 augustus 2023

De online dienstverlening van Pensioenfonds ING is verder verbeterd, met een vernieuwing van Mijn Pensioenplan en de introductie van Mijn Pensioenschets. Bekijk de animatie in het online jaarverslag 2022.

 

In het online jaarverslag 2022 van Pensioenfonds ING is een animatie opgenomen waarin bondig wordt uitgelegd hoe u zelf pensioenkeuzes kunt maken en deze kunt vastleggen.

Met de nieuwe online tool Mijn Pensioenschets krijgt u inzicht in uw financiële toekomst. De tool vergelijkt uw inkomsten met verwachte uitgaven, waardoor u een globaal beeld krijgt van het effect van belangrijke pensioenkeuzes op uw toekomst.

Misschien wilt u op basis van de uitkomsten van Mijn Pensioenschets specifieke keuzes maken voor uw pensioen. Met de online tool Mijn Pensioenplan kunt u uw mogelijke keuzes inzien, financieel vergelijken én vastleggen. Nieuw in Mijn Pensioenplan wordt straks – als de wetgeving ingaat - de optie om bij pensionering een deel van het pensioen bedrag in één keer op te nemen, ook wel bekend als ‘bedrag ineens’.

Voor een overzicht van de ontwikkelingen op gebied van het pensioenbeleid en -uitvoering in 2022, maar ook van de financiële prestaties, kunt u het jaarverslag hier online bekijken. Op de website vindt u beknopte informatie, inclusief een uitleg over de verbeterde tool Mijn Pensioenschets. Daarnaast is er een heldere animatie beschikbaar die u precies uitlegt hoe de tools werken en wat ze voor u kunnen betekenen. Via een link kunt u het complete jaarverslag 2022 downloaden en op uw scherm bekijken of printen.

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.