Financieel gezond jaar voor Pensioenfonds ING ondanks maatschappelijke uitdagingen

Thema: Uitleg Geplaatst op: 05 juni 2023

Het jaarverslag en duurzaamheidsverslag 2022 van Pensioenfonds ING zijn gepubliceerd. Het Fonds kijkt terug op een financieel gezond jaar, ondanks alle tegenslagen die we als samenleving hebben doorgemaakt en nog steeds ondergaan.

We hebben als maatschappij te maken gehad met zowel ongekende ontwikkelingen in eigen land als op internationaal vlak: van hoge inflatie, stijgende rente, voorbereidingen op een nieuw pensioenstelsel, maatschappelijke en politieke polarisatie tot de oorlog aan de rand van Europa. Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor velen. Desondanks behoudt Pensioenfonds ING een onverminderd hoge dekkingsgraad, waardoor uw pensioenvermogen er goed voor staat. Ons lage risicoprofiel en beperkte investeringen in aandelen, vergeleken met andere pensioenfondsen, hebben laten zien dat wij minder gevoelig zijn voor zulke onvoorspelbare ontwikkelingen.

“2022 was een uitzonderlijk jaar. Ondanks de turbulente marktomstandigheden met extremen in inflatie, rente, indexaties en beleggingsresultaten behield Pensioenfonds ING een goede financiële positie. Dit biedt perspectief voor de toekomst van onze deelnemers”, aldus Erwin Tol, Managing Financial Controller.

Voor een gedetailleerd overzicht van de cijfers en ontwikkelingen in 2022 kunt u het jaarverslag hier online bekijken. Op de website treft u beknopte informatie aan, waaronder heldere antwoorden op concrete vragen van zes deelnemers over de financiële prestaties van Pensioenfonds ING. Via een link kunt u het complete jaarverslag 2022 downloaden en op uw scherm bekijken of printen.

Voor het tweede jaar op rij hebben we ook een specifiek online duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Hiermee geven we u inzicht in de wijze waarop we duurzaam en verantwoord beleggen in de praktijk brengen én in de resultaten die we er inmiddels mee hebben behaald. Wij streven naar een beleggingsstrategie waarbij verantwoord en duurzaam beleggen centraal staat, met als doel om zowel financieel rendement te behalen als het maatschappelijk belang te dienen.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.