Welke veranderingen hebben invloed op mijn pensioen?

Geplaatst op: 05 maart 2024

Veranderingen in uw werk of privéleven zijn vaak van invloed op uw pensioen. Bijvoorbeeld als u minder gaat werken. Of als u gaat trouwen of samenwonen. Wij zetten de informatie op een rij voor u.

Veranderingen in uw privéleven

Gaat u trouwen of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan bouwt u automatisch partnerpensioen op bij Pensioenfonds ING. Dat is pensioen voor uw partner als u komt te overlijden. Hebt u een samenlevingscontract, trouwt u in het buitenland of gaat u in het buitenland een geregistreerd partnerschap aan? Dan gaat dat niet automatisch. Meld uw partner dan bij ons Fonds aan voor partnerpensioen. Ook als u kinderen krijgt, niet meer samenwoont of verhuist naar het buitenland kan dit effect hebben op uw pensioen.

Veranderingen in uw werk

Gaat u uit dienst, gaat u minder werken of neemt u verlof op? Ook dat kan invloed hebben op uw pensioen. Maar omdat u geen pensioen meer opbouwt bij ons Fonds heeft dit geen gevolgen voor uw pensioen bij ons Fonds.

Alle informatie op een rij

Bekijk wat veranderingen in uw privéleven of werk betekenen voor uw pensioen op de speciale pagina op onze website . Direct zien wat u aan pensioen bij ons Fonds heeft opgebouwd? Of wat er geregeld is voor uw partner en kinderen? Ga naar Mijn Pensioen op www.pensioenfondsing.nl Met uw DigiD logt u snel en eenvoudig in op uw persoonlijke omgeving .

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioen. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.