Nieuws

Toeslagverlening NN Group

Pensioenfonds ING is verheugd u te kunnen informeren dat per 1 oktober 2019 een volledige toeslag (indexatie) van 3% is verleend aan medewerkers in dienst van NN Group en een groep pensioengerechtigden en gewezen deelnemers die de loonontwikkeling van NN Group volgen. De toeslag is gelijk aan de algemene salarisverhoging volgens de cao van NN Group. U ontvangt hierover binnenkort een brief van het Fonds.

Ontvangt u pensioen van ons Fonds en volgt dit pensioen de loonontwikkeling van NN Group, dan ontvangt u in oktober 2019 de eerste verhoogde betaling.

Achtergrond besluit

Voor de toeslagverlening is het Fonds uitgegaan van de volgende zaken:

  • Wettelijke randvoorwaarden, ook wel toekomstbestendige toeslagverlening genoemd.
  • De toeslagstaffel . Volgens de staffel van 2019 is volledige toeslagverlening mogelijk vanaf een gemiddelde reële dekkingsgraad van 90%. Voor het huidige besluit is uitgegaan van de gemiddelde reële dekkingsgraad van eind juli 2019 (98,2%).

Actuele pensioenbedragen eind oktober 2019

Wilt u meer inzicht in uw pensioen? Maak dan gebruik van de Pensioenplanner. Eind oktober 2019 is de toeslag verwerkt in uw pensioenbedragen in het Deelnemersportaal, in de Pensioenplanner en op mijnpensioenoverzicht.nl. Ga hiervoor naar ‘Mijn pensioen’ en log in met uw DigiD.

Voorwaardelijk

Toeslagverlening is voorwaardelijk: een eerder toegekende verhoging geeft niet vanzelfsprekend recht op verhogingen in de toekomst.

Handige links


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.