Nieuws

Check uw Uniform Pensioenoverzicht

Als u uit dienst bent bij ING Bank of NN Group (maar nog niet met pensioen bent), dan ontvangt u deze maand uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van Pensioenfonds ING. Afhankelijk van uw communicatievoorkeur ontvangt u een e-mail dat uw UPO online klaar staat, of u ontvangt het UPO per post.

Wat is het UPO?

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) geeft jaarlijks een overzicht van het pensioen dat u bij Pensioenfonds ING (het Fonds) heeft opgebouwd en dus van het Fonds kunt verwachten. In dit overzicht staat ook wat uw eventuele partner en/of kinderen ontvangen wanneer u komt te overlijden.

Controleert u uw gegevens?

Uw UPO is gebaseerd op de gegevens die op 1 januari 2019 bij Pensioenfonds ING bekend waren. Om een juist beeld te krijgen van uw pensioen is het belangrijk dat u uw UPO goed leest en de gegevens controleert.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Of bent u ongehuwd samenwonend en heeft u uw partner aangemeld? Kijk dan of uw partner op uw UPO staat vermeld. Is dat niet het geval, neem dan contact op met ons Pensioenloket. Bent u gewezen deelnemer in de regeling ING Groep? Dan kunt u uw partner niet meer aanmelden sinds u uit dienst bent gegaan.

Totaaloverzicht van uw pensioen

Als u daarnaast gewezen deelnemer van ING CDC Pensioenfonds of van NN CDC Pensioenfonds bent, dan ontvangt u van uw CDC Pensioenfonds ook een UPO. Voor een totaaloverzicht van uw pensioen bij al uw pensioenfondsen of verzekeraars, inclusief uw AOW, kijkt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Wilt u meer inzicht in uw pensioen? Maak dan gebruik van de Pensioenplanner. Bent u gewezen deelnemer van Pensioenfonds ING en heeft u geen pensioenaanspraken bij ING CDC Pensioenfonds of bij NN CDC Pensioenfonds ? Dan kunt u voor meer inzicht in uw pensioen gebruikmaken van de Pensioenschets. De Pensioenschets vindt u in het Deelnemersportaal.

Hoe vaak ontvangt u een UPO van Pensioenfonds ING?

Als gewezen deelnemer staat er voortaan elk jaar een nieuw UPO voor u klaar in het Deelnemersportaal. Is uw e-mailadres bij ons bekend, dan ontvangt u hiervan elk jaar een notificatie per e-mail. Heeft u gekozen voor communicatie per post? Dan ontvangt u het UPO eens in de vijf jaar op papier.

Communicatieprofiel aanpassen

Ontvangt u uw UPO nog op papier, maar ontvangt u informatie liever digitaal? Geef dan uw e-mailadres door via het Deelnemersportaal. Wij sturen u dan de volgende keer een e-mail, waarin wij u laten weten dat er iets voor u klaar staat in het Deelnemersportaal. Andersom kan ook. Als u liever op papier wordt geïnformeerd, kunt u dit ook aangeven in het Deelnemersportaal.

Vragen?

Heeft u een vraag? Dan kunt u contact met het Pensioenloket opnemen. Onze medewerkers helpen u graag.

Relevante links


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.