‘Geen type voor achter de geraniums’

Thema: Verandering Geplaatst op: 23 augustus 2021

Annelies van Staveren (62) is pensioenadviseur en sinds dit jaar werkzoekend, ‘zoals dat zo mooi heet’. “Dat ik vanaf 2021 mijn baan kwijt zou zijn, wist ik al drie jaar. Ik was adviseur ‘pensioen eigen beheer’, een fiscale faciliteit die de nek is omgedraaid. Waarom ik nog bleef? Omdat het echt leuk werk was. Ook uit trouw aan collega’s, klanten en bedrijf. Bovendien had ik mijn leeftijd toen al tegen op de arbeidsmarkt. Waanzin natuurlijk, want je brengt een schat aan kennis en ervaring mee.”

Het woord ‘werkloos’ past niet bij mij.

“Op de vraag ‘wat als je een miljoen wint?’ antwoorden mensen vaak ‘stoppen met werken’, maar ik vind werken leuk. Ik ben geen type om achter de geraniums te zitten. Ik ben best avontuurlijk ingesteld. Ik rijd al 34 jaar motor en ook op mijn mountainbike zoek ik de weggetjes op waar niet iedere 62-jarige fan van is. Financieel zoek ik juist zekerheid. Misschien ook omdat ik alleenstaand ben.”

“Toen ik 25 was wist ik nog niet hoe ik over eerder stoppen met werken zou gaan denken. Dus spaarde ik. De pensioenen in de financiële wereld zijn best goed. Toch heb ik het zelf aangevuld. Ik dacht: als ik het straks niet nodig heb als inkomen, ga ik er van reizen, of ik koop een nieuwe motor.”

Mijn tip

Kijk naar je pensioenoverzicht en verdiep jezelf in je pensioen. Dan weet je wat je hebt opgebouwd als je morgen misschien je baan kwijt bent en - wie weet - je pensioen eerder wilt laten ingaan. Pensioen is eigenlijk heel simpel. Je stopt er iets in en er komt iets uit. En als dat niet genoeg is, dan moet er meer in. Begin er niet te laat mee.

Uw pensioenoverzicht inzien?

Dat kan als u inlogt op Mijn Pensioen.

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.