Pensioenfonds ING, mensenrechten en Myanmar

Thema: Duurzaamheid Geplaatst op: 09 augustus 2021

Wat hebben deze drie met elkaar te maken, vraagt u zich misschien af. Zoals u weet belegt Pensioenfonds ING uw pensioengeld met zorg voor een goed inkomen voor later. Omdat we de mening van onze deelnemers belangrijk vinden, hebben we onder andere een deelnemersonderzoek uitgevoerd over onze beleggingen. De uitkomst was glashelder: u vindt het belangrijk dat het Fonds fatsoenlijk belegt en rekening houdt met thema’s als mensenrechten en arbeidsomstandigheden, maar u vindt voldoende rendement ook belangrijk.

Een voorbeeld van de inzet van Pensioenfonds ING op het gebied van mensenrechten en beleggingen vindt u in de Investor statement over Myanmar. Op 1 februari voerde het leger van Myanmar een staatsgreep uit tegen de democratisch gekozen regering van het land. Pensioenfonds ING belegde toen al niet meer in staatsobligaties van dit land, maar wel in westerse bedrijven die zaken doen in Myanmar. Samen met 85 andere grote beleggers hebben we die bedrijven aangespoord om - via een zogenaamde investor statement - extra te letten op de borging van de mensenrechten.

Via een link op de website van Investor Alliance for Human Rights vindt u de ‘Investor statement on human rights and business activities in Myanmar’ die Pensioenfonds ING heeft onderschreven.

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.