Het is uw vermogen, dus uw mening telt!

Thema: Duurzaamheid Geplaatst op: 20 december 2021

Ons belegd vermogen omvat € 31,6 miljard en dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Om alle pensioenen ook in de toekomst te kunnen betalen is rendement nodig. Dat willen we op maatschappelijk verantwoorde wijze behalen. Want, met dit bedrag hebben we invloed op de wereld. En omdat dit vermogen van en voor u is, bepalen we samen met u hoe we deze invloed inzetten.

Met thema Klimaat & Milieu krijgt wereldwijd steeds meer aandacht. Maar u gaf in 2017 aan dat u mensenrechten, arbeidsomstandigheden, anti-corruptie en gezondheid ook erg belangrijk vindt. Zo belegt Pensioenfonds ING met aandacht voor deze thema’s en met voldoende rendement om onze financiële doelen te behalen. In 2022 volgt nieuw onderzoek, zodat het Fonds met zijn beleggingsbeleid blijft aansluiten bij uw wensen.

‘Fatsoenlijk beleggen’

In 2019 vroegen we deelnemers hoe zij aankijken tegen het risico dat genomen wordt met het vermogen. Hoe groot mag dat zijn? Uit de groepsgesprekken bleek dat het streven zou moeten zijn dat je terugkrijgt wat je hebt ingelegd, liefst met voldoende rendement om het pensioen te kunnen verhogen. Extra rendement vonden de mensen niet zo nodig. Wel fatsoenlijk beleggen, zonder negatieve impact op mens en milieu.

Elk kwartaal up-to-date met de e-mailservice!

Pensioenfonds ING rapporteert elk kwartaal de hoogte van het belegd kapitaal en het rendement. Per thema leest u over onze dialoog met bedrijven en ons stemgedrag. Abonneer u hier

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.