“Tijd om volledig te vergroenen”

Thema: Duurzaamheid Geplaatst op: 20 december 2021

“Natuurlijk moet Pensioenfonds ING maatschappelijk verantwoord beleggen! Dat draait voor mij om het milieu, om mens & maatschappij en om behoorlijk bestuur. Werknemers in een bedrijf moeten behandeld worden zoals wij ook zelf behandeld willen worden.

Het Fonds heeft tot nu toe veel goeds gedaan. Het staat er financieel goed voor en dat is mooi. Maar nu is het tijd om een andere weg in te slaan en volledig te vergroenen. Ik roep op tot daadkracht. Als werknemer van ING moet ik mijn doelen SMART maken; doe dat dan als Fonds ook! Oké, je gaat minder beleggen in fossiele industrieën, maar wanneer neem je daar dan echt afscheid van? Over drie jaar of over vijf jaar? Ik snap dat het niet in één keer kan. Je moet er naartoe werken. Maar maak daar dan een plan voor, met concrete stappen. Ga eens voorop lopen! Dát zou me trots maken.

Ik ben van de naoorlogse generatie en wij hebben enorm veel geluk gehad. We hebben de groei meegemaakt. Maar steeds streven naar economische groei is een soort piramidespel geworden, waarin zorg voor milieu, mens & maatschappij en voor behoorlijk bestuur ontbreken. Wat betekent dat voor de wereld voor onze kinderen. Gaan zij even veel verdienen? Kunnen zij nog een huis kopen? Is hun leefomgeving nog wel zo fijn als we de klimaatdoelen niet halen? Anderen beslissen over de toekomst van de jongeren. Ik vind dat wij ook iets kunnen en moeten doen. Hebben we die voortdurende groei echt nodig? We hebben het toch al heel goed.

Ik doe mijn best om minder energie te gebruiken. Want daar draait het om: niet alleen ándere energie, maar ook minder. Het huis geïsoleerd, de verwarming een graadje lager, zonnepanelen op het dak. En over een paar jaar een kleine elektrische auto. Daar spaar ik voor. Ik ben een echte Ajax-fan, maar ik zeg toch: geen woorden, maar daden! Dat doe ik privé, en dat verwacht ik ook van het Fonds.”

Boudewijn Liesker


 

  • Customer journey expert bij ING Business Banking.
  • Woont in Ouderkerk a/d Amstel.
  • Geniet van wandelingen met zijn pre-corona-hond Cees, een Hollandse smous die ook op de Nachtwacht te zien is.
  • Is als voetbalfan bij menige wedstrijd van Ajax te vinden.

Ik hou van geschiedenis. Ouderkerk a/d Amstel is de basis van waaruit Amstelveen en Amsterdam zijn ontstaan. Dat is begonnen bij een kerkje op een terp. Onderzoek naar de kerkheuvel geeft aan dat er in 1100 al een kerkje stond.

 

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.