Trouwen en uw pensioen

Thema: Verandering Geplaatst op: 15 juli 2021

Marinus Baasdorp was tot 2009 pensioenadviseur bij RVS. “Toen mijn vrouw en ik in 2020 trouwplannen maakten, dacht ik al snel aan mijn pensioen. Ik wil de verzorging van mijn echtgenote namelijk waarborgen, ook als ik eerder dan haar zou overlijden. Ik vroeg me twee dingen af: moet ik haar gegevens doorgeven aan het pensioenfonds? En krijgt zij pensioen als ik er niet meer ben?

 

 

 

Als je in Nederland trouwt, blijkt de gemeente het huwelijk en de naam van je partner door te geven aan het fonds. Dat is alvast heel handig. En mijn vrouw blijkt alleen recht op partnerpensioen te hebben als we zouden trouwen voordat mijn pensioen ingaat. Ik heb mijn pensioen uitgesteld tot ik 68 ben, dus ook dat zat goed. Veel mensen weten dat niet!

Uiteindelijk zijn we op 22 juli 2020 getrouwd, op de dag voordat ik recht kreeg op AOW. Zo liepen we geen enkel risico voor het pensioen voor mijn echtgenote.”

Bent u nog niet met pensioen? Dan vindt u hier meer informatie.
Bent u wel al met pensioen? Lees dan hier verder.

 

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.