Kwartaalblog Q3: geef de aarde door

Geplaatst op: 05 november 2021

Terwijl u dit leest, is het al weer volop herfst in het land. Ik hoop dat u heeft kunnen genieten van een heerlijke zomer.

Graag wil ik u bedanken voor de grote belangstelling voor kandidaatstelling voor het nieuwe Verantwoordingsorgaan. Begin volgend jaar stellen we de kandidaten aan u voor en krijgt u de mogelijkheid om te stemmen op uw favoriet. We hebben het verkiezingsreglement aangepast zodat u nu ook kunt stemmen als u uit dienst bent van ING/NN maar nog niet met pensioen. Een belangrijke wijziging, want ook de stem van die (grote) groep deelnemers horen we graag. Bent u benieuwd naar wat het Verantwoordingsorgaan voor u doet? Kijk dan op onze website.

Mooie resultaten

De beleggingsopbrengsten in het derde kwartaal werden grotendeels bepaald door de goede performance van Vastgoed (5%) en Private Equity (12%) en door de gestegen inflatieverwachting. Dit laatste zorgde er voor dat de waarde van de inflatiebonds en -swaps toenam met bijna 5%. Emerging Equity daarentegen bleef achter. Maar per saldo nam de waarde van de beleggingen met 2,5% toe. In combinatie met de vrijwel onveranderde rente – waardoor ook de nominale verplichtingen vrijwel gelijk bleven – was dit positief voor de DNB-beleidsdekkingsgraad. Deze steeg het afgelopen kwartaal van 131,2% naar 134,9% Alle kwartaalcijfers van het derde kwartaal 2021 vindt u nu op onze website.

Uw meest gestelde vragen

In december ontvangt u een speciale uitgave van ons magazine ‘Antwoorden’. Deze editie staat helemaal in het teken van maatschappelijk verantwoord beleggen. Waarom we kiezen voor dit onderwerp? Omdat dit het onderwerp is waar u de meeste vragen over stelt en omdat we uw mening over dit onderwerp belangrijk vinden. Het is immers uw geld dat wij voor u beleggen. En met dat vermogen hebben we een doel: voldoende rendement behalen op een maatschappelijk verantwoorde wijze. ‘Geef de aarde door’ is ons motto. Dat rendement en maatschappelijke verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan, leggen we u graag uit. In het magazine beantwoorden we ook uw meest gestelde vragen. Bijvoorbeeld: “Hoe zorgen jullie ervoor dat onze kinderen straks ook nog kunnen genieten van de planeet?” Of “Levert maatschappelijk verantwoord beleggen wel voldoende rendement op?” Bent u benieuwd naar de antwoorden op deze en andere vragen over dit onderwerp, bezoek dan onze website. Daar vindt u alvast een aantal vragen met antwoorden. Staat u vraag er niet bij, dan roep ik u op om deze alsnog te stellen.

Ik wens u alvast gezellige wintermaanden.

Peter van Meel
Uitvoerend Bestuurder
petervanmeel@pfing.nl

PS. Heeft u Mijn Pensioenplan al gebruikt? De online tool waarmee u gemakkelijk en overzichtelijk plannen kunt maken met uw pensioen bij Pensioenfonds ING. Ruim 1.019 deelnemers gingen u in het derde kwartaal al voor.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.