“Het was altijd onze droom om in Duitsland te wonen”

Thema: Verandering Geplaatst op: 05 april 2022

Cindy Lubbers-Benning was tot 1 april 2022 data scientist bij ING. Ze woont in Rosenthal-Bielatal (Duitsland).

“Ik studeerde wiskunde en liep in 1998 stage bij ING. Ik kon en wilde blijven. Bij ING ontwikkelde ik wiskundige modellen op basis van kenmerken van klanten.

Het was altijd onze droom om in Duitsland te wonen. Een prachtig land. Zo’n twaalf jaar geleden lieten we er ons eerste huis bouwen, net over de grens in Haren (Ems). Doordeweeks werkten we vanuit Amsterdam. We kregen ook twee dochters, dus het was een drukke tijd.”

Dieper het land in

“We wilden heel graag definitief naar Duitsland verhuizen, dieper het land in. Daar wilden we vakantiewoningen verhuren. In 2008 vonden we ons droomhuis: Jagdschloss Bielatal, dicht bij de Tsjechische grens, in de Sächsische Schweiz. Het ligt prachtig tegen de rotsen. In 2013 startten we ons verhuurbedrijf; sinds 2019 verhuren we ook zes vakantiewoningen in Felsenkeller Bielatal. Toen werd het ineens een stuk serieuzer. In augustus 2020 zijn we er echt gaan wonen.

Ik heb altijd met veel plezier bij ING gewerkt. Door corona raakte ik de connectie wat kwijt, maar ik kon gelukkig vanuit Duitsland werken. Sinds 1 april ben ik uit dienst en word ik bedrijfsleider van ons bedrijf. Voor mijn pensioen heb ik alleen mijn nieuwe adres hoeven doorgeven. Daar ontvang ik dan mijn pensioenoverzicht. Ik weet precies hoeveel pensioen ik kan verwachten. Tegen de tijd dat mijn pensioen ingaat, heb ik daar wel contact over met het Fonds!“

Lees meer

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.