“We organiseren tentoonstellingen in Frankrijk”

Thema: Verandering Geplaatst op: 05 april 2022

Marcel Peek was tot 2015 leidinggevende binnen ING Economisch Bureau Nederland. Hij woont sinds 2011 afwisselend in Utrecht en Voisey (Frankrijk).

“Stilzitten is niets voor mij. Samen met mijn partner Carlos heb ik een cultureel centrum in Langres. Carlos is componist en kunstverzamelaar, ik ben econoom en regel de financiën. We vullen elkaar goed aan!

Vóór 2011 speelde ik al met de gedachte om eerder met pensioen te gaan. Ik wist dat mijn partner zou doorwerken, een componist gaat niet met pensioen. Na rijp beraad hebben we toen een huis in Frankrijk gekocht. Carlos kan daar werken terwijl ik een beetje vakantie vier.

In Utrecht organiseerden we concerten bij ons thuis. Daar zijn we in Frankrijk mee doorgegaan, maar dan in pittoreske kerkjes. Zo bouwden we een netwerk op dat ons nog steeds goed van pas komt. We zijn inmiddels ingeburgerd en beheersen de Franse taal. Een must! Op mijn 62ste stopte ik definitief bij ING.

Al jaren waren we op zoek naar een ruimte om de collecties van Carlos met het publiek te delen. In 2019 kochten we de prachtige salon van de voormalige Spaarbank van Langres, naast de kathedraal. Dat is nu ons ‘Centre Culturel Arteméum’, waar we stukken uit onze privéverzameling en van uitgenodigde kunstenaars tonen. Dit jaar organiseren we maar liefst vijf exposities.

Onderzoek in het MKB stond centraal in mijn werkzame leven. Nu ben ik, als gepensioneerde, zelf een culturele, non-profit ondernemer. Onze ‘winst’ is het contact met en de waardering van de bezoekers. Arteméum geeft ons ontzettend veel voldoening, een droom is uitgekomen. In Nederland zijn we minder dan voorheen, maar we blijven betrokken bij de muziekwereld en onze vriendenkring.”

Lees meer

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.