Nieuws

Pensioen3daagse van start: Check nu of u uw pensioen goed geregeld hebt

Weet u wat u straks aan pensioen krijgt, wanneer dat is en welke keuzes u kunt maken? Tijdens de landelijke Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november staat het checken van uw pensioen centraal. Maar, hoe doe je dat?

Hieronder vindt u de websites en een app die handig zijn om eenvoudig uw pensioen te checken.

 1. Check uw pensioen bij uw pensioenfonds(en)
  Als werknemer van ING Bank of NN Group heeft u tot 2014 pensioen opgebouwd bij Pensioenfonds ING. Bent u nog in dienst? Dan bouwt u pensioen op bij ING CDC Pensioenfonds of NN CDC Pensioenfonds. Check de websites van deze pensioenfondsen voor meer informatie over uw pensioen.

 2. Check uw AOW-leeftijd
  Ga naar: www.wijzeringeldzaken.nl/rekenhulpen/rekenhulp-aow-leeftijd.

 3. Check uw totale pensioen
  Ga naar: www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier vindt u een totaaloverzicht van uw pensioen en uw AOW.

 4. Check wat u kunt doen voor uw pensioen
  Ga naar: www.wijzeringeldzaken.nl/Dit-kun-jij-doen-voor-jouw-pensioen. Beantwoord een paar eenvoudige vragen en krijg een overzicht met pensioentips en actiepunten, op basis van je persoonlijke situatie.

 5. Check de Pensioenchecker
  Deze nieuwe app geeft inzicht in uw AOW en pensioen in een netto maandbedrag. Daarnaast kunt u zien wat het betekent als u eerder stopt met werken. En wat extra sparen oplevert. De app is een initiatief van de pensioensector en gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

 6. Check Mijn Pensioenplan van Pensioenfonds ING: kijk, vergelijk, beslis
  Met Mijn Pensioenplan maakt u eenvoudig en op ieder gewenst moment uw persoonlijke plannen voor uw pensioen van Pensioenfonds ING. Zo kunt u eens kijken wat er mogelijk is. Wilt u bijvoorbeeld eerder of later met pensioen? U vergelijkt uw plannen en de gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. Uiteindelijk beslist u wat u wilt. U kunt uw pensioenplan vervolgens direct online indienen. Dat kan vanaf zes maanden tot twee maanden vóór de ingangsdatum, ook via Mijn Pensioenplan.

  Bekijk in de animatie hoe Anna haar pensioen aanvraagt met Mijn Pensioenplan.

Webinar ‘met pensioen gaan’

Staat uw pensioen voor de deur? Dan ontvangt u tijdens de Pensioen3daagse een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan een webinar. Na afloop weet u o.a. hoe u uw pensioen kunt aanvragen, welke keuzes u kunt maken en hoe het zit met de AOW van de overheid. Het webinar wordt via Microsoft Teams meeting gegeven.


U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.