Nieuws

Binnenkort nieuws over uw pensioenbedragen en een nieuwe pensioenplanner

Per 1 januari 2020 is het pensioenreglement aangepast. Dat lieten wij u al eerder weten. Het verwerken van deze aanpassingen in ons administratie en technisch systeem nadert zijn afronding in de loop van het derde kwartaal. Eind augustus/begin september ontvangt u - als deelnemer in de 65-regeling - een brief met daarin een overzicht in bedragen voor en na wijziging. Hiermee ronden we de aanpassingen onder de naam ‘Wij werken aan uw pensioen’ af. Belangrijk voor u te weten is dat er bij de overgang naar het nieuwe reglement geen waarde verloren is gegaan. De getoonde bedragen komen overeen met de bedragen op het UPOUPO staat voor Uniform Pensioenoverzicht. Dit is een periodiek overzicht met uw opgebouwde en te bereiken pensioenaanspraken. Bij Pensioenfonds ING ontvangen pensioengerechtigden dit jaarlijks. Oud-medewerkers ontvangen eens in het jaar een digitaal UPO of eens in de vijf jaar een papieren UPO. dat u in september ontvangt.

In de loop van oktober staat daarnaast de nieuwe Pensioenplanner voor u klaar, met de naam Mijn Pensioenplan. In Mijn Pensioenplan kunt u scenario’s voor uw pensioen maken met de verschillende pensioenkeuzes die het nieuwe reglement u biedt. Gaat u met pensioen? Dan kunt u de ingang van uw pensioen vervolgens direct online aanvragen. Heeft u hulp nodig? Geen probleem, ons Pensioenloket kan realtime met u meekijken. Gaat u begin volgend jaar met pensioen? Dan is de planner voor u in oktober beschikbaar.

Voor de deelnemers in de 68-regeling zal de afronding van aanpassingen in ons administratief en technisch systeem net iets later afgerond zijn. De brief met daarin een overzicht in bedragen voor en na wijziging en de UPO ontvangt u daarom eind september.

Op de hoogte blijven?

Wij houden u op de hoogte via de website. Bekijk ook de veelgestelde vragen over ‘Wij werken aan uw pensioen’. Heeft u nog andere vragen? Dan kunt u contact met ons Pensioenloket opnemen via telefoon, e-mail, chat of schriftelijk. Als u uw klantnummer bij de hand hebt, kunnen wij u sneller van dienst zijn. Wij helpen u graag.


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.