Caspar Vroonland begon een fietsenwinkel

Thema: Verandering Geplaatst op: 08 juli 2022

Uit dienst gaan kan heel vervelend zijn. Zeker als de reden een reorganisatie is. Maar het kan goed uitpakken. Want er zijn genoeg mensen die juist op dát moment hun ware roeping vinden. Caspar Vroonland is daar een goed voorbeeld van. Caspar werkte bij ING én Nationale Nederlanden, ging in 2021 bij NN uit dienst en begon binnen een jaar met iets nieuws: een eigen zaak!

“Ja, het is best snel gegaan. Januari vorig jaar kreeg ik te horen dat er een flinke reorganisatie zou komen bij NN Bank, op de afdeling Financieel Advies waar ik werkte. Ik was bij NN financieel adviseur op het gebied van pensioenen. Mijn functie werd opgeheven. Dan vraag je je al snel af: wat wil ik nu?

Een eerste reflex is dat je op vacaturesites gaat kijken. Vrij snel daarna volgt een tweede reactie: wil ik eigenlijk wel in het vak blijven? Een confronterende vraag, want ik had bijna 25 jaar in de financiële wereld gewerkt. Daar denk je dan een tijdje over na, en uiteindelijk trek je de conclusie: er is meer dan alleen banken, verzekeringen en pensioenen. Dat was echt een doorbraak.”

Hier wonen veel fanatieke fietsers, ik zag het gat in de markt

“Ik fiets heel graag in het Limburgse heuvelland rond mijn woonplaats Eijsden, vooral op de mountainbike. Ik had aan het einde van de zomer veel vrije tijd, dus ik kon veel fietsen. En nadenken.

Op mijn fietsroute reed ik altijd langs een pand waar vroeger een slijterij zat. Dat pand stond al 2 jaar leeg. Ik wist dat daar veel fietsers langskwamen. En ik wist ook dat Eijsden een groeiende gemeente is, waar veel fietsfanaten wonen. Met maar één fietsenmaker, die zich bovendien vooral richt op de traditionele fietser. Voor sportieve fietsers was er verder niets in de buurt. Ik zag het gat in de markt.”

Mede mogelijk dankzij sociaal plan van NN

“Er was dus ruimte voor een totaal andere fietsenmaker, meer gericht op de serieuze sporter dan op de fiets voor het dagelijks gebruik. Ik heb het gelijk goed aangepakt. CBS-cijfers bestudeerd en het Shimano Experience Center in Valkenburg bezocht, waar ik professionals in het vak sprak. Iedereen zei: ‘Dat moet je gewoon gaan doen, de markt is er rijp voor.’ Vervolgens heb ik een businessplan opgesteld en ging Casbikes op 18 januari 2022 open. Zonder geleend geld, in het pand waar eerst de slijter zat.

Dat ik zo snel open kon, was mede dankzij het sociaal plan van NN, advies van het UWV en Starterscentrum Limburg. Zij hebben mij op weg geholpen. De zaak loopt goed, mede dankzij mijn vriendin die voor de sociale media (Facebook en Instagram) en website (casbikes.nl) zorgt. Daar heb ik aardig wat geld in geïnvesteerd.”

Ik moet nu zelf iets voor mijn pensioen regelen

“Ik weet natuurlijk veel van pensioen, want dat was mijn vak. Ik weet dus ook dat ik nu zelf iets moet regelen; die boodschap gaf ik altijd aan de ondernemers die ik adviseerde. Bijvoorbeeld door aanvullend te sparen of de hypotheek af te lossen. Dat ga ik ook doen, zodra het financieel kan. Voorlopig zit al het geld in Casbikes!”

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.