Pensioenschets

Terug naar het overzicht
  • Waar gebruik ik Mijn Pensioenschets voor?

Mijn Pensioenschets is een vrijblijvend hulpmiddel om inzicht te krijgen in uw toekomstige financiële situatie. Uw kunt uw totale pensioen, inclusief AOW en eventuele andere inkomsten afzetten tegen uw verwachte uitgaven en globaal zien wat bepaalde keuzes betekenen. Zo ziet u of u ook na uw werkende leven financieel voldoende ruimte heeft.

• Voor wie is Mijn Pensioenschets bedoeld?

Voor iedereen die pensioen heeft opgebouwd bij Pensioenfonds ING en nog niet met pensioen is.

• Wat heb ik nodig om te starten?

Als u Mijn Pensioenschets wilt gebruiken, dan is het enige dat u nodig heeft een smartphone om de Ockto app op te installeren om uw gegevens op te halen en de inloggegevens van uw DigiD. Wilt u samen met uw partner uw gezamenlijke financiële situatie bekijken? Dan zijn ook de DigiD-inloggegevens van uw partner nodig.

• Wat is het verschil tussen Mijn Pensioenschets en Mijn Pensioenplan?

Met Mijn Pensioenschets kunt u zich een beeld vormen van uw totale (verwachte) uitgaven en inkomsten. Mijn Pensioenschets haalt hiervoor niet alleen gegevens op over uw pensioen bij Pensioenfonds ING, maar ook over uw pensioen bij eventuele andere pensioenfondsen. Ook haalt de tool, met uw toestemming, gegevens op bij de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht.nl. Vervolgens kunt u globaal bekijken wat de effecten zijn van een aantal veel voorkomende keuzemogelijkheden. Zo krijgt u een indicatie of uw inkomsten en uitgaven in balans zijn.

Mijn Pensioenplan gaat alleen over uw pensioen bij Pensioenfonds ING. Met deze tool kunt u exact zien welke keuzes u heeft voor uw pensioen bij Pensioenfonds ING en wat de effecten zijn van deze keuzes voor dit pensioen. Een half jaar voor uw gewenste pensioeningang kunt u uw pensioen vervolgens ook aanvragen via deze tool.

• Wat is de Ockto app?

De Ockto app is een app waarmee u gemakkelijk en veilig uw financiële gegevens kunt delen. De Ockto app haalt uw gegevens op bij de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht.nl.

• Waarom moet ik de Ockto app downloaden?

Met de Okcto app deelt u snel, gemakkelijk en veilig de financiële gegevens die nodig zijn om een indicatie te kunnen geven van uw (verwachte) uitgaven en inkomsten. U hoeft niet uw eigen digitale of papieren administratie uit te pluizen en u hoeft uw gegevens niet meer in te typen of te kopiëren. U kunt zien welke gegevens u gaat delen. Pas na uw nadrukkelijke toestemming worden uw gegevens veilig gedeeld met de tool Mijn Pensioenschets.

• Hoe werkt de Ockto app?

Met uw telefoon (of tablet) scant u de QR-code die u op het beeldscherm van Mijn Pensioenschets ziet als u met Ockto van start gaat. Vervolgens begeleidt Ockto u langs de twee bronnen waarbij we gegevens op gaan halen. U dient hiervoor in te loggen met uw DigiD. Wilt u de gegevens van uw partner meenemen? Dan moet uw partner ook met zijn/haar gegevens inloggen.

• Waar worden mijn gegevens opgehaald?

De Ockto app haalt gegevens voor u op bij MijnPensioenoverzicht en de Belastingdienst:

• Bij MijnPensioenOverzicht gegevens over uw pensioen en uw AOW
    • Bij de Belastingdienst uw VIA, de automatisch vooraf ingevulde aangifte. Hieruit gebruiken wij gegevens over bijv. uw inkomen en hypotheek.
  • Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

De gegevens worden in de website gebruikt om uw financiële situatie weer te geven. Er worden géén gegevens opgeslagen, tenzij u daar zelf in de applicatie voor kiest.

• Hoe kan ik mijn financiële overzicht bewaren?

U kunt een PDF-download maken zodat u uw financiële overzicht zelf kunt bewaren. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het opslaan van uw gegevens. Zo kunt u later gemakkelijk opnieuw uw overzicht bekijken zonder dat u de Ockto-reis hoeft te maken. Uw gegevens worden versleuteld opgeslagen in een beveiligde omgeving. Na 30 dagen worden uw gegevens automatisch verwijderd. U heeft ook de keuze om dat zelf al eerder te doen.

• Is de Ockto app wel veilig om te downloaden en te gebruiken?

Ockto haalt uw gegevens alleen op voor de dienstverlener van uw keuze. Zodra de versleutelde verzending is afgerond, u de Ockto app of uw apparaat sluit of als u geen toestemming geeft om uw gegevens te versturen, verwijdert Ockto alle door u verzamelde persoonsgegevens.

Ockto kan uw gegevens niet inzien. De gegevens worden versleuteld en kunnen alleen door de ontvangende partij(en) worden ingezien. Dit kan alleen met uw expliciete toestemming.

• Waarom werkt de Ockto app niet met de DigiD app?

Vooralsnog is het alleen mogelijk om via DigiD in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bent u deze vergeten? Via MijnDigiD kunt u de gebruikersnaam terugzien en uw wachtwoord wijzigen.

• Er is een probleem met het binnenhalen van mijn gegevens via de Ockto app. Wat nu?

Dit kan gebeuren als de Ockto app onverwachte gegevens terugkrijgt. Zo vraagt de Belastingdienst periodiek om uw e-mailadres te bevestigen. Log daarvoor eerst in op Mijn Belastingdienst. Nadat u uw e-mailadres heeft bevestigd, kunt u opnieuw proberen uw gegevens binnen te halen met de Ockto app.

• Ik heb een andere vraag over de Ockto app?

Op de website van Ockto vindt u meer vragen en antwoorden over de app.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.