Nieuws

Check uw Uniform Pensioenoverzicht

Als u nog werkt bij ING Bank of NN Group of als pensioengerechtigde ontvangt u binnenkort uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van Pensioenfonds ING. Afhankelijk van uw communicatieprofiel ontvangt u een e-mail dat uw UPO online klaar staat, of u ontvangt het UPO per post.

Wat is het UPO?

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) geeft een overzicht van het pensioen dat u bij Pensioenfonds ING (het Fonds) heeft opgebouwd en welk pensioen u van het Fonds kunt verwachten. In dit overzicht staat ook wat uw eventuele partner en/of kinderen ontvangen wanneer u komt te overlijden.

Wat is er anders dit jaar?

Alle pensioenfondsen gebruiken in Nederland één model. Zo kunt u het pensioen van verschillende pensioenfondsen goed met elkaar vergelijken. De volgende zaken zijn hier dit jaar aan toegevoegd:

  • Informatie over de dekkingsgraad. Dit komt terug onder het kopje ‘financiële gezondheid’ op het UPO.
  • Wie de toezichthouder is.

Let op

Uw UPO is gebaseerd op de gegevens die op 1 januari 2019 bij Pensioenfonds ING bekend waren. Om een juist beeld te krijgen van uw pensioen is het belangrijk dat u uw UPO goed leest en de gegevens controleert.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Of bent u ongehuwd samenwonend en heeft u uw partner aangemeld? Kijk dan of uw partner op uw UPO staat vermeld. Is dat niet het geval, neem dan contact op met ons Pensioenloket. Bent u gepensioneerd? Dan kunt u uw partner niet meer aanmelden. Bent u gewezen deelnemer in de regeling ING Groep? Dan kunt u uw partner niet meer aanmelden nadat u uit dienst bent gegaan.

Totaaloverzicht van uw pensioen

Als u nog werkt bij ING Bank of NN Group, dan ontvangt u ook een UPO van uw CDC Pensioenfonds. Voor een totaaloverzicht van uw pensioen bij al uw pensioenfondsen of verzekeraars, inclusief uw AOW, kijkt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

In de Pensioenplanner kunt u naast uw pensioen van Pensioenfonds ING ook uw pensioen bij uw CDC pensioenfonds zien. Bovendien kunt u uw AOW en eventueel elders opgebouwd pensioen uploaden vanuit Mijn pensioenoverzicht.

Communicatieprofiel aanpassen

Ontvangt u uw UPO nog op papier, maar ontvangt u informatie liever digitaal? Geef dan uw e-mailadres door via het Deelnemersportaal. Wij sturen u dan de volgende keer een e-mail, waarin wij u laten weten dat er iets voor u klaar staat in het Deelnemersportaal. Andersom kan ook. Als u liever op papier wordt geïnformeerd, kunt u dit ook aangeven in het Deelnemersportaal.

Vragen?

Heeft u een vraag? Dan kunt u contact met het Pensioenloket opnemen. Onze medewerkers helpen u graag.

Relevante links


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.