Werken na uw pensionering: het kan!

Thema: Verandering Geplaatst op: 05 april 2022

De één kan zijn geluk niet op als hij met pensioen kan. Soms lukt werken niet meer en is er weinig keus. Maar steeds meer mensen gaan na hun pensionering weer aan de slag. André Wolters (65) bijvoorbeeld. Hij verliet ING op 1 juli 2020 om vervroegd met pensioen te gaan. Misschien te vroeg, want hij ging weer snel solliciteren. Hij werkt nu als hypotheekadviseur en liet zijn pensioen toch nog maar niet ingaan.

“Ik heb 43 jaar bij ING gewerkt. Ik ben hypotheekadviseur, financieel adviseur en beleggingsadviseur geweest. Als laatste was ik adviseur in de kantorenorganisatie. Dan ontvang je aan de balie klanten die vragen hebben over hun rekening. Maar je zorgt ook voor leads voor je collega’s. Bijvoorbeeld voor een hypotheek.

De laatste jaren vond ik mijn werk niet meer zo leuk. Samen met mijn manager kwam ik tot de conclusie dat vervroegd met pensioen gaan de beste oplossing was. De coronapandemie was net uitgebroken. Het vrijwilligerswerk dat ik wilde gaan doen, kwam helemaal stil te liggen. En op 1 juli 2020 stopte ik met werken.”

Te vroeg? Achteraf denk ik van wel

“Ik ging alweer snel solliciteren. Best vreemd als je dacht met pensioen te gaan. Ik reageerde op een advertentie van een hypotheekshop. Daar zochten ze een adviseur, precies het werk dat ik altijd het leukste vond. Ik op gesprek, bleek die eigenaar ook nog eens een oud-ING’er te zijn!

Na een proefperiode kreeg ik een jaarcontract per 1 januari 2021. Ik werk 36 uur per week, op donderdag ben ik vrij. Ik ben helemaal gelukkig met mijn werk. Mensen adviseren over hun hypotheek is echt mijn passie; hier haal ik energie uit. Mijn jaarcontract is inmiddels verlengd.”

Ik liet mijn pensioen nog niet ingaan

“Omdat ik snel werk had en prima kan rondkomen van dat salaris, liet ik mijn pensioen van Pensioenfonds ING toch nog maar niet ingaan. Hierdoor krijg ik straks elke maand van het Fonds een wat hoger bedrag. Is belastingtechnisch ook gunstig. Als ik 66 jaar en 10 maanden ben krijg ik AOW. Dat is misschien een mooi moment om ook mijn pensioen in te laten gaan.

Voorlopig blijf ik nog even werken, in ieder geval tot het einde van dit jaar. Dan bekijk ik of ik er nog een jaar aan vast wil plakken. Ik zie het wel zitten om jong talent op te leiden.”

Mijn tip

“Doorwerken op pensioenleeftijd kan ik iedereen aanraden. Kijk hoe je je kernkwaliteiten kunt inzetten. Er is zo veel te doen. De arbeidsmarkt richt zich steeds meer op mensen die met pensioen zijn. Je hoeft natuurlijk niet fulltime aan de slag; één dag of twee dagen per week is ook prima. Mij bevalt het uitstekend!”

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.