Een nieuw pensioen: uw stem wordt gehoord

Thema: Nieuw pensioenstelsel Geplaatst op: 20 februari 2023

Hoe verloopt de besluitvorming en – belangrijk – hebben individuele deelnemers er een stem in? Peter van Meel, uitvoerend bestuurder bij Pensioenfonds ING, legt uit hoe het werkt én hoe Pensioenfonds ING met de stem van de individuele deelnemer omgaat.

Uitvoerend bestuurder van Pensioenfonds ING, Peter van Meel, vertelt in een interview hoe het Fonds omgaat met de meningen van haar deelnemers. “Als Pensioenfonds ING hebben we voorheen ook laten zien dat de stem van de deelnemer voor ons belangrijk is. Wij maken al decennialang afwegingen waarin wij de mening en het belang van deelnemers vooropstellen.”

Informele route

Om de stem van de deelnemer te horen is er een ‘formele route’ en een ‘informele route’. Denk bij het laatste aan de gesprekken tijdens de ledendagen van VO-NN en VO-ING. Peter van Meel: “Tijdens die sessies – en zeker ook tijdens de lunch – hoor ik dingen en voel ik het gewicht van bepaalde zaken. Dat is essentiële input die ik meeneem. En die input blijf ik zoeken, tijdens de volledige procedure die hierna nog volgt. U als deelnemer staat centraal, want we hebben het wél over uw pensioen!”

Het hele interview met Peter van Meel leest u op onze themawebsite over het nieuwe pensioenstelsel.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.