Begrip voor uw vragen

Thema: Uitleg Geplaatst op: 07 mei 2024

Ik ben blij dat het we u vorige maand konden laten weten dat de verhoging van de pensioenen met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024 toegekend gaat worden. 

Deze verhoging is mogelijk gemaakt door afspraken met sociale partners (werkgevers en vakbonden) over het gelijktrekken van de toeslagmaatstaven. Daardoor kunnen we alle deelnemers over 2022 en 2023 een totale verhoging toekennen van 12%. Ik schrijf ‘totale’ omdat het percentage dat u nog ontvangt afhankelijk is van wat u al vanaf 2022 heeft ontvangen. U krijgt hierover uiterlijk in september een brief met een toelichting over het nog te ontvangen percentage aan aanvullende verhoging.

Ik heb veel vragen en reacties van deelnemers over dit onderwerp ontvangen. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik uw ongeduld begrijp. Goed om te weten is dat dit geen reguliere verhoging betreft en dat het om een ingewikkeld proces gaat. De verwerking in de administratie moet ingepland worden, rekening houdend met alle tussentijdse uitdiensttredingen. Bovendien moet het eerst formeel goed geregeld zijn. Denk daarbij aan aanpassing van de pensioenovereenkomst tussen sociale partners, aanpassing van de uitvoeringsovereenkomsten tussen de werkgevers ING, NN en Pensioenfonds ING, een advies van het Verantwoordingsorgaan (VO) daarover en een aanpassing van het pensioenreglement. In het zomernummer van Antwoorden magazine zal ik hier meer over vertellen. Wij doen er in ieder geval alles aan om dit zo snel mogelijk te regelen. Overigens maakten we een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Misschien staat uw vraag hier ook bij?

Vragen nieuw pensioenstelsel
Verder stuurt u nog steeds veel vragen over het nieuwe pensioenstelsel. Daar zijn we blij mee, omdat we zo weten welke vragen er bij u leven. We beantwoorden deze vragen graag. Op onze speciale themawebsite vindt u bijvoorbeeld het antwoord op de vraag: ‘Wanneer krijg ik te horen hoeveel pensioen ik krijg bij een overgang naar het nieuwe pensioenstelsel?’ Belangrijk om u te realiseren dat de hoogte van de dekkingsgraad op het moment van overgaan van Pensioenfonds ING naar het nieuwe stelsel bepalend is. Ook de moeite waard om te bekijken is het overzicht van wat er gaat veranderen in het nieuwe stelsel.

Later deze maand zullen we het jaarverslag over 2023 publiceren op de website. Naast dit reguliere jaarverslag is er – net als vorige jaren – ook een verkort online jaarverslag gemaakt waarin wij de belangrijkste punten voor u op een rij hebben gezet. Ook het duurzaamheidsverslag zullen wij rond het einde van de maand publiceren. Van harte aanbevolen om deze verslagen even door te lezen! Tot slot; wilt u weten hoe we het het afgelopen kwartaal hebben gedaan? Bekijk dan de pensioencijfers.

Met vriendelijke groet,
Peter van Meel
Uitvoerend bestuurder
petervanmeel@pfing.nl

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.