Wat betekende de scheiding voor het pensioen van Hans?

Thema: Verandering Geplaatst op: 14 juli 2021

In mei 2020 viel het doek voor het huwelijk van Hans Schroots (55).  “In januari zei mijn vrouw: ‘Ik denk dat het beter is als we uit elkaar gaan.’ Een paar maanden en wel duizend dingen later waren we gescheiden. Het is heel emotioneel, je leven staat op zijn kop! Ook pensioen komt voorbij, maar daarover dacht ik: dat komt later wel.

Ik had er eerder naar moeten kijken. Dan had ik bij de mediator het pensioen in kunnen brengen als deel van ons vermogen, net als het huis, het spaargeld en die erfenis. Nu kwam het pas aan de orde toen de rest van ons bezit al verdeeld was. Elke onderhandelingsruimte was weg. Ik kon alleen nog akkoord gaan met de wettelijke verdeling. Ieder krijgt dan de helft van elkaars pensioen.

Toen ik het hele financiële plaatje maakte en me realiseerde wat ik straks aan pensioen krijg, schrok ik wel. De wet geeft ruimte voor andere oplossingen, maar dan had ik het onderwerp niet zo voor me uit moeten schuiven.”

Bent u nog niet met pensioen? Dan vindt u hier meer informatie.
Bent u wel al met pensioen? Lees dan hier verder.

 

 

 

 

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.