Kwartaalblog Q2 2023

Thema: Uitleg Geplaatst op: 04 augustus 2023

We vroegen naar uw mening en die gaf u!

Op het moment dat u dit blog ontvangt, zitten we nog midden in de vakantieperiode. Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft, of heeft gehad, ondanks alle nattigheid in Nederland. Ook de kwartaalcijfers lijken vakantie te houden. Er zijn weinig verschuivingen ten opzichte van vorig kwartaal en Pensioenfonds ING staat er goed voor. Verder is er in het afgelopen kwartaal wel veel gebeurd. Ik blik graag even met u terug.

Naast de publicatie van het reguliere jaarverslag, maakten we een online jaarverslag en een duurzaamheidsverslag. In het online jaarverslag worden weer veel vragen van deelnemers beantwoord. Een van die vragen was van Al Houppermans; hoe wij de mening van onze deelnemers meenemen in ons beleid. Mijn collega’s beantwoordden deze en andere vragen. In het Duurzaamheidsverslag leest u onder meer antwoorden op vragen van deelnemers en over de resultaten die we in 2022 op het gebied van duurzaam en verantwoord beleggen hebben bereikt.

Uw mening is belangrijk voor ons. En dat geldt niet alleen voor wat betreft duurzaam en verantwoord beleggen. Daarom organiseerden we in mei een klanttevredenheidsonderzoek. Graag wil ik u bedanken voor uw enthousiaste deelname hieraan. De belangrijkste uitkomsten hiervan kunt u binnenkort onder meer op onze website lezen.

Verder organiseerden we afgelopen maand een deelnemerspeiling over de eventuele overgang van het Fonds naar het nieuwe stelsel. Inmiddels is ook de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel. We vinden het belangrijk dat iedere deelnemer zijn mening kan laten horen over een eventuele overgang. U heeft hier massaal gehoor aan gegeven, waarvoor dank. We analyseren de uitkomsten en geven deze mee aan de sociale partners. Zij hebben de zwaarste stem bij het besluit om over te gaan naar het nieuwe stelsel. Ook daarover kunt u binnenkort meer lezen op onze website.

Met regelmaat ontvang ik vragen van deelnemers over het nieuwe pensioenstelsel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ‘Waarom gaat Pensioenfonds ING niet door op de huidige weg’ of ‘Kan ik als deelnemer straks mijn eigen beleggingsbeleid bepalen? Deze en vele andere vragen beantwoorden we op onze speciale themawebsite. Ik kan u van harte aanbevelen hier een kijkje te nemen.

nieuwpensioen.pensioenfondsing.nl

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.