‘Bedrag ineens’ weer uitgesteld

Thema: Nieuw pensioenstelsel Geplaatst op: 26 juli 2023

De keuzemogelijkheid ‘Bedrag ineens’ is voor de 4e keer uitgesteld. Mensen die met pensioen gaan, kunnen door het uitstel op zijn vroegst per 1 juli 2024 gebruik maken van deze keuzemogelijkheid. Deze datum staat nog niet vast. Daarvoor moet de ‘Wet herziening bedrag ineens’ door de Tweede Kamer en Eerste Kamer worden goedgekeurd. Als de Kamers die wet niet voor 1 januari 2024 hebben goedgekeurd, kan die datum weer opschuiven.

Wat is de keuze ‘Bedrag ineens’

Met ‘Bedrag ineens’ is het mogelijk om in één keer 10% van het pensioen op te nemen. Een kleiner bedrag dan die 10% is ook mogelijk. In een eerder artikel dat wij hierover publiceerden kunt u meer lezen over zaken waarmee u rekening moet houden.

Gaat u in 2024 met pensioen?

Als u straks graag een deel van uw pensioen in één keer opneemt, kunt u voorlopig even afwachten wat er gaat gebeuren. De keuze ‘bedrag ineens’ zal op zijn vroegst vanaf 1 juli 2024 mogelijk zijn. Een half jaar van tevoren voegen wij de keuzemogelijkheid toe aan Mijn Pensioenplan, de tool waarmee u uw pensioeningang regelt. Op dat moment kunt u berekeningen maken van de effecten van uw keuzes.

Let op; deze datum staat nog niet vast. Afhankelijk van de behandeling in de Tweede en Eerste Kamer kan die datum opnieuw opschuiven, bijvoorbeeld naar 1 januari 2025.

Vragen?

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op .

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.