Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) komt eraan

Thema: Service Geplaatst op: 12 september 2023

In september ontvangt u weer het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierop ziet u hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij ons fonds. Ook ziet u wat er geregeld is als u arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden.

U ontvangt het UPO per post of digitaal. Dit is afhankelijk van de voorkeur die bij ons bekend is en of wij uw e-mailadres hebben. U kunt uw UPO vinden in Mijn Pensioen. U kunt het hier ook downloaden.

Wat moet u doen?

Bekijk het UPO goed. Zijn de bedragen in lijn met vorig jaar? Staat uw partner op het UPO vermeld? Als er iets niet klopt, neem dan contact met ons op. Bewaar uw UPO goed voor als u bijvoorbeeld pensioen opbouwt in pensioenregeling 68 en u belastingaangifte gaat doen; u vindt op het UPO hiervoor de factor A.

Drie pijlen, drie verschillende bedragen

Voorspelling

De berekening laat een voorspelling zien op basis van wat we nu weten. Tussen nu en het moment waarop uw pensioen ingaat, kan er nog veel veranderen. In uw werk en privé. Maar ook bij ons fonds en in de pensioensector. Denk daarbij aan het nieuwe pensioenstelsel.

Eén UPO-model voor alle pensioenfondsen

Alle pensioenfondsen gebruiken in Nederland één model. Zo kunt u het pensioen bij ons fonds goed vergelijken met het pensioen dat u misschien bij een ander pensioenfonds of verzekeraar hebt opgebouwd via eerdere werkgevers. Dit UPO-model is aangepast. Nieuw dit jaar:

  • Onder de kop ‘Meer weten’ leest u informatie over ons duurzaam beleggingsbeleid
  • In de algemene disclaimer geven we aan dat er in het UPO geen rekening is gehouden met eventuele wijzigingen in de pensioenregeling door de Wet toekomst pensioenen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over het UPO vindt u hier. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.