Keuzemogelijkheden

De hoogte van uw pensioen variëren

Misschien krijgt u al pensioen van Pensioenfonds ING voordat uw AOW ingaat. U kunt u er dan voor kiezen om uw ouderdomspensioen te verhogen totdat u ook AOW ontvangt. Dit betekent dat u daarna levenslang een lager ouderdomspensioen ontvangt.

U kunt de volgende overbruggingsbedragen kiezen, gebaseerd op de volgende AOW-bedragen:

  • Maximaal twee maal AOW voor gehuwden, inclusief vakantiegeld: € 22.201,92 bruto per jaar (2022).
  • Een percentage van dit maximum.

Eerst een hoger pensioen, daarna een lager, of andersom

U kunt maximaal 10 jaar een hoger pensioen ontvangen en daarna een lager. Dat kan ook andersom: eerst een lager en daarna een hoger pensioen. De hoogte van uw ouderdomspensioen moet volgens de wet in een vaste verhouding staan tegenover het pensioen in de lage periode.

U kunt deze verhoudingen kiezen: 100:95, 100:90, 100:85, 100:80 of 100:75.

U kiest een periode in hele maanden van maximaal 10 jaar.

Hoe hoog wordt uw pensioen bij deze keuze?

Dat ziet u in Mijn Pensioenplan. U ziet hier alleen uw pensioen van Pensioenfonds ING. Wilt u inzicht in uw totale inkomen na pensionering? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Hoe regelt u dit?

U kunt deze keuze gebruiken als u volledig met pensioen gaat (dus niet in deeltijd). U regelt dit eenvoudig en veilig online via Mijn Pensioenplan. Deze en andere keuzes combineert u tot uw pensioenplan. U dient dit pensioenplan samen met uw betaalgegevens eenvoudig in via Mijn Pensioenplan. Dat kan vanaf zes maanden tot twee maanden vóór de ingangsdatum die u kiest.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.