Keuzemogelijkheden

Eerder met pensioen

Onze pensioenregeling kent 2 pensioenrichtleeftijden, namelijk 65 jaar en 68 jaar. Welke leeftijd voor u geldt, ziet u op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Iedereen kan zijn ouderdomspensioen eerder laten ingaan. Dat kan op zijn vroegst vanaf de eerste van de maand waarin u 55 jaar wordt.

Als u eerder met pensioen gaat, ontvangt u minder ouderdomspensioen per maand. U maakt dan namelijk een langere periode gebruik van uw opgebouwde pensioen.

NB
Laat u uw ouderdomspensioen meer dan 5 jaar vóór uw AOW-leeftijd ingaan? Dan gelden er extra fiscale voorwaarden. Er is dan een verklaring nodig dat u op uw pensioendatum geen betaald werk meer verricht en dat u niet de intentie heeft om later weer betaald werk te gaan doen. Dat geldt voor werk in loondienst én als zelfstandige.

Hoe hoog wordt uw pensioen bij deze keuze?

Uw pensioen van Pensioenfonds ING ziet u in Mijn Pensioenplan. Wilt u inzicht in uw totale inkomen na pensionering? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Hoe regelt u dit?

Wilt u eerder met pensioen? U regelt dit eenvoudig online via Mijn Pensioenplan. Hier dient u uw pensioenplan en uw betaalgegevens in. Dat kan vanaf zes maanden tot twee maanden vóór de ingangsdatum die u kiest.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.