Keuzemogelijkheden

In deeltijd met pensioen

U hoeft niet in één keer volledig met pensioen te gaan, dat kan ook in deeltijd. Zo kunt u uw pensioen gebruiken als u minder wilt gaan werken. Met uw pensioen vult u dan uw inkomsten uit werk aan.

In deeltijd met pensioen: uw mogelijkheden

U kunt vanaf uw 55ste gedeeltelijk met pensioen. U kunt dan voor een deel van de werkweek blijven werken en voor het overige deel ontvangt u pensioen.

NB
Laat u uw ouderdomspensioen meer dan 5 jaar vóór uw AOW-leeftijd ingaan? Dan gelden er extra fiscale voorwaarden. Er is dan een verklaring nodig dat u op uw pensioendatum geen betaald werk meer verricht voor het deel dat u uw pensioen laat ingaan. U verklaart ook dat u niet de intentie heeft om later weer betaald werk te gaan doen voor het deel dat u uw pensioen laat ingaan. Dat geldt voor werk in loondienst én als zelfstandige.

Hoe hoog wordt uw pensioen bij deze keuze?

Hoe eerder u uw pensioen laat ingaan, hoe langer de periode waarin u uw pensioen gebruikt. Hierdoor wordt uw pensioenbedrag per maand lager. De precieze bedragen van uw pensioen bij Pensioenfonds ING ziet u in Mijn Pensioenplan.

Wilt u inzicht in uw totale inkomen nadat u volledig met pensioen bent gegaan? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Hoe regelt u dit?

Wilt u in deeltijd met pensioen gaan, dan regelt u dit eenvoudig en veilig online via Mijn Pensioenplan. Hier dient u uw pensioenplan en uw betaalgegevens in. Dat kan vanaf zes maanden tot twee maanden vóór de ingangsdatum die u kiest.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.