Keuzemogelijkheden

In deeltijd met pensioen

U hoeft niet in één keer volledig met pensioen te gaan, dat kan ook in deeltijd. Zo kunt u uw pensioen gebruiken als u minder wilt gaan werken. Met uw pensioen vult u dan uw inkomsten uit werk aan.

In deeltijd met pensioen: uw mogelijkheden

U kunt vanaf uw 55ste gedeeltelijk met pensioen. U kunt dan voor een deel van de werkweek blijven werken en voor het overige deel ontvangt u pensioen.

U mag uw ouderdomspensioen vervroegen en (blijven) werken naast uw (deeltijd)pensioen. Laat u echter uw ouderdomspensioen meer dan 10 jaar vóór uw AOW-leeftijd ingaan dan gelden er extra fiscale voorwaarden. Er is dan een verklaring nodig dat u op uw pensioendatum geen betaald werk meer verricht en dat u niet de intentie heeft om later weer betaald werk te gaan doen. Dat geldt voor werk in loondienst én als zelfstandige.

Hoe hoog wordt uw pensioen bij deze keuze?

Hoe eerder u uw pensioen laat ingaan, hoe langer de periode waarin u uw pensioen gebruikt. Hierdoor wordt uw pensioenbedrag per maand lager. De precieze bedragen van uw pensioen bij Pensioenfonds ING ziet u in Mijn Pensioenplan.

Wilt u inzicht in uw totale inkomen nadat u volledig met pensioen bent gegaan? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Hoe regelt u dit?

Wilt u in deeltijd met pensioen gaan, dan regelt u dit eenvoudig en veilig online via Mijn Pensioenplan. Hier dient u uw pensioenplan en uw betaalgegevens in. Dat kan vanaf zes maanden tot twee maanden vóór de ingangsdatum die u kiest.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.