Beloningsbeleid

Pensioenfonds ING kent een beloningsbeleid voor leden van het Algemeen Bestuur en het Verantwoordingsorgaan. Bij de bepaling van de hoogte van de beloningen is rekening gehouden met de specifieke hoge eisen die aan leden van het Algemeen Bestuur en het Verantwoordingsorgaan worden gesteld. Daarbij is gekeken naar wat gangbaar is bij andere pensioenfondsen en de normen van de Pensioenfederatie. De wet geeft geen normen.

De financiële resultaten van het Fonds zijn niet van invloed op beloningen; leden van het Algemeen Bestuur en het Verantwoordingsorgaan hebben geen recht op prestatiebeloningen, bonussen of ontslagvergoedingen van het Fonds. Wel worden er onkostenvergoedingen gegeven binnen de fiscale regelgeving. Beloningen en onkostenvergoedingen komen niet ten laste van het Fonds, maar zijn onderdeel van de uitvoeringskosten die aan het Fonds worden vergoed door ING Bank en NN Group.

Algemeen Bestuur

  • De beloning van de niet uitvoerende bestuurders bedraagt € 55.604 per jaar (2019) op basis van 0,4 FTE (de beloning van de onafhankelijke voorzitter is gebaseerd op 0,6 FTE). Niet uitvoerende bestuurders die in dienst zijn van ING Bank of NN Group ontvangen geen directe beloning, maar krijgen van de werkgever tijd voor vergaderingen en voorbereiding.
  • De uitvoerende bestuurders zijn in dienst van ING Bank en met waarborgen voor onafhankelijkheid ter beschikking gesteld aan het Fonds. Zij worden beloond conform het beloningsbeleid van ING Bank.

Meer informatie over het beloningsbeleid van het Fonds vindt u in ons jaarverslag.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.